Categorieën
Vleeswaren

Casselerrib bewaren

Hoe lang is casselerrib houdbaar? Op casselerrib vind je een “Te gebruiken tot datum” (TGT). Deze houdbaarheidsdatum geeft aan hoe lang je casselerrib kunt bewaren als de verpakking nog dicht is.

Is de casselerrib geopend? Dan is de casselerrib minder lang houdbaar. Twijfel je en wil je weten of de casselerrib nog goed is? Lees dan snel verder.

 • Categorie: Vleeswaren
 • Soort vlees: Varkensvlees
 • Houdbaarheidsdatum: Te gebruiken tot (TGT)
Casselerrib bewaren

Hoe lang is casselerrib houdbaar?

Casselerrib komt uit Duitsland. Het valt onder de categorië Vleeswaren.

casselerrib komt oorspronkelijk uit Duitsland. Om precies te zijn uit Berlijn. Daar heeft een slager met de naam “Cassel” voor het eerst de rib van het varken gebruikt voor casselerrib. Daar komt ook de naam vandaan.

casselerrib wordt meestal gegeten bij het ontbijt of de lunch.

Varianten en andere soorten van casselerrib zijn: casselerrib (versafdeling).

Ongeopend is casselerrib houdbaar tot de houdbaarheidsdatum die op de verpakking staat.

Bewaarwijze casselerrib (vleeswaar)Hoe lang houdbaar
Buiten de koelkast1 a 2 uur
In de koelkast (geopend)3 tot 5 dagen dagen
In de vriezer (gesloten)3 maanden
Hoelang is casselerrib houdbaar

Belangrijk: Eet casselerrib niet na de “Te gebruiken tot” datum op de verpakking. Consumeer de casselerrib uiterlijk op de TGT-datum die op de verpakking staat.

Houdbaarheid casselerrib

Op casselerrib (vleeswaar) staat een Te gebruiken tot houdbaarheidsdatum (TGT). Dit betekent dat je de casselerrib niet na deze houdbaarheidsdatum mag gebruiken.

Zelfs als de casselerrib er nog normaal uitziet, kun je deze na de TGT-datum niet meer gebruiken. Je kunt dan namelijk ziek worden van de casselerrib.

Ook als de casselerrib er nog goed uitziet, goed ruikt en goed smaakt kunnen er al bacteriën opzitten waar je ziek van kunt worden.

Hoe kun je casselerrib het beste bewaren?

Casselerrib bewaar je altijd in de koelkast. Dit doe je het beste bij een temperatuur van 4 tot 7 °C. Je legt casselerrib onder in de koelkast.

Onderin de koelkast is de temperatuur het laagst. Daar kun je dus het beste de bedervelijke producten bewaren.

Casselerrib in de koelkast bewaren

Je kunt de casselerrib het beste bewaren in de originele verpakking. Deze is namelijk speciaal ontworpen voor de casselerrib. Ook kun je de casselerrib bewaren in een speciale vleeswarendoos of een plastic bakje.

Bewaaradvies casselerrib:

 • In de koelkast bij een temperatuur van ongeveer 4 °C.
 • Geopend ongeveer 3 tot 5 dagen dagen houdbaar.
 • Bewaar de casselerrib onder in de koelkast. Daar is de temperatuur het beste.
 • Als je de casselerrib geopend hebt, moet je het afgedekt bewaren. Dit kun je bijvoorbeeld doen in een vleeswarendoos.

Let op: Alle soorten vleeswaren zijn minder lang houdbaar als deze niet op de juiste manier bewaard worden.

Kun je casselerrib invriezen?

Als je casselerrib langer wilt bewaren, dan kun je deze invriezen.

Je kunt casselerrib 3 maanden in de vriezer bewaren. Zorg ervoor dat de vriezer op de juiste temperatuur staat. Dit is ongeveer -18 °C.

Hoe langer je de casselerrib in de vriezer hebt, hoe minder de kwaliteit wordt.

Kun je casselerrib invriezen

Hoe weet je of casselerrib niet meer goed is?

Als de casselerrib bedorven, rot of beschimmeld is, moet je hem natuurlijk weggooien. Maar hoe weet je of casselerrib niet meer goed is?

 1. Controleer de houdbaarheidsdatum
  Controleer altijd eerst de houdbaarheidsdatum op de verpakking van de casselerrib. Is de “Te gebruiken tot”-datum verstreken? Gooi de casselerrib dan weg. Kijk ook of de verpakking van de casselerrib nog goed dicht zit.
 2. Kijk naar de casselerrib.
  casselerrib is licht tot donkerroze. De randen van casselerrib zijn vaak dokerder.. Zo moet de casselerrib er dus uitziet. Maar hoe ziet casselerrib eruit als het niet meer goed is? De Cassellerib wordt grauw als het over datum is. Ook kan het plakkerig en slijmerig worden.
 3. Ruikt de casselerrib vreemd?
  De geur van cassellerib wordt zuur.
 4. Proeven of casselerrib niet meer goed is.
  Als cassellerib bedorven is, smaakt deze zuur en bedorven.
 5. Neem geen risico!
  Twijfel je of de casselerrib nog goed is? Neem geen risico en gooi het product weg.

Hoe lang blijft casselerrib goed buiten de koelkast?

Net zoals de meeste andere Vleeswaren is ook casselerrib niet lang houdbaar buiten de koelkast. Als je de casselerrib buiten de koelkast hebt staan, gaat de kwaliteit snel achteruit. Zeker als het warm weer is. Bewaar casselerrib dan ook maximaal 1 a 2 uur op kamertemperatuur buiten de koelkast.

Tips casselerrib bewaren

 1. Zorg voor een luchtdichte verpakking.
  Bewaar casselerrib in een luchtdichte verpakking. Je kunt de casselerrib ook in folie wikkelen. Hoe beter de casselerrib verpakt is, hoe langer de casselerrib vers blijft.
 2. Controleer de koelkasttemperatuur.
  Zorg dat de koelkast goed is ingesteld. Uit recent onderzoek is gebleken dat de temperatuur van de koelkast vaak niet goed staat. Een koelkast moet tussen de 2 en 7 °C zijn om voedsel zolang mogelijk goed te houden. Zorg er bovendien voor dat de koelkast goed sluit en de rubbers niet versleten zijn.
 3. Leg de casselerrib op de goede plek in de koelkast.
  Zorg er echt voor dat je casselerrib onder in legt. Daar is de temperatuur het beste om de casselerrib zo goed mogelijk te bewaren.
 4. Maak de koelkast regelmatig schoon.
  Het schoonmaken van de koelkast zorgt ervoor dat er zich geen bacteriën vormen in de koelkast. Dit houdt je producten in de koelkast vers en zo lang mogelijk houdbaar.
 5. Controleer producten in de koelkast.
  Als er producten in de koelkast liggen die bedorven zijn en schimmelen, kan dit ervoor zorgen dat bacteriën overspringen naar andere producten.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Kun je casselerrib over de datum eten?

Nee, op casselerrib staat een “te gebruiken tot” houdbaarheidsdatum. Dit betekent dat je het na weg moet gooien na die datum. Zelfs als casselerrib er nog goed uitziet kunnen er al ziekteverwekkers op de casselerrib zitten.

Ik heb casselerrib over de datum gegeten, wat nu?

Heb je casselerrib gegeten na de houdbaarheidsdatum? Dan kun je daar ziek van worden. Twijfel je over je gezondheid? Neem dan contact op met je huisarts.

Hoelang mag je casselerrib bewaren als je zwanger bent?

Als je zwanger bent gelden er strengere regels. Casselerrib mag je maximaal 2 dagen bewaren als je zwanger bent.

Disclaimer: Hoewel de houdbaarheid van casselerrib met zorg is samengesteld, is het afhankelijk van verschillende factoren. Controleer daarom altijd zelf of het product nog goed is. Twijfel je over de houdbaarheid? Gooi de casselerrib dan weg.

Zie je een fout op deze pagina? Heb je zelf bewaartips voor casselerrib waar je anderen mee kunt helpen. Of wil je de houdbaarheid van een ander product weten? Laat het hieronder weten in de reacties.

Over de auteur

Johan de Boer
Johan de Boer

Ik ben Johan de Boer, zelfbenoemd verspillingscoach. In het dagelijks leven ben ik huisman en heb er mijn hobby van gemaakt om zo min mogelijk voedsel te verspillen. Ik deel graag mijn ervaringen en tips met jou om er voor te zorgen dat we met z'n allen wat minder voedsel verspillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *